Nafile (tatavvu) namazlar, herhangi bir yükümlülüğü olmadan, içten gelerek kılınan namazlardır. Beş vakit namaza bağlı olan sünnetler, ramazan geceleri kılınan teravih namazları, kuşluk namazları, gece namazları başlıca nafile namazlardır.

Nafile namazı sünnet mi farz mı?

Nafile namazı farz olan namazlar dışında kılınan sünnet olarak yapılmış ve niyetinde Allaha ibadet etmenin huzurunu ve yakınlaşmayı sağlayan namazlardır.

Sünnet olan namazlar nelerdir?

Örneğin sabah namazının farzının kılınmadan öncesinde kılınan iki rekat, öğle namazının farzının kılınmasından önceki dört rekat ile sonraki iki rekat, akşam namazının farzının kılınmasından hemen sonra kılınan iki rekat ve yatsı namazının farzının kılınmasının ardından kılınan iki rekat olan namazlar birer sünneti

Nafile namazlar nelerdir?

Regaip sünnetler olarak bilinen nafile namazlar şunlardır; teravih namazı, Teheccüd namazı, Evvabin namazı, Kuşluk namazı, Hacet namazı, Tövbe namazı, İstihare namazı, Yolculuk namazı, Tahıyyetü'l Mescid namazıdır.

Peygamber efendimiz sünnet namazı kılmış mıdır?

Peygamberimiz, sünnet namazlarını kılmayı mü'minlere emretmemiştir.

Nafile ile sünnet aynı şey midir?

Sünnet namazlar, vakit namazları yanında düzenli olarak kılınan sünnetleri (revâtib) ifade etmekte, nâfile namazlar ise düzenli olmayarak çeşitli vesilelerle Allah'a yakınlaşmak ve sevap kazanmak maksadıyla ayrıca kılınan namazları (regaib) ifade etmektedir.

Sünnet olmak farz mı sünnet mi?

Kur'ân'da "sünnet ile ilgili herhangi bir âyet bulunmamakla birlikte, Müslümanlığın simgesi olarak kabul edilmiştir. Bazı Hadisi şeriflere baktığımızda ise sünnet olmanın farz değil sünnet olduğu ifade edilmektedir. Sünnet olmak ile ilgili Hadis-i Şerifler şöyle: Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.

Namazın içindeki sünnetler nelerdir?

Namazın sünnetleri şu şekildedir:

  • Ezan okumak,
  • Gamet getirmek,
  • Secde yapılan hemen önüne sütre koymak,
  • Ayakları bir hizada bulundurmak,
  • Tekbirde elleri kulak meme hizasına kaldırmak,
  • Tekbirde ellerin kıbleye çevirmek,
  • Sağ eli sol el üzerine bağlamak,
  • Subhaneke okumak.

18 Jan 2021